Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Μαμούρης Αθανάσιος [4]

Μαμούρης Αθανάσιος
  • Στερεομετρία Α 1973
  • Στερεομετρία Β 1975 [πρόλογος από Σπύρο Ζερβό]
  • Συναρτήσεις 1977
Μαμούρης Αθανάσιος  & Μακαρές Α.
  • Άλγεβρα Τριγωνομετρία Κορμού Β Λυκείου 1979 
Εδώ θα συγκεντρώσω ό,τι σκαναριστεί από τον Αθανάσιο Μαμούρη. Αν και έγραψε δίτομη Στερεομετρία, ανήκει δικαιωματικά στους Αλγεβρίστες και γι' αυτό μπήκε εδώ πρωτοσέλιδο. 



Συναρτήσεις 1977


Μαζί με τον Α. Μακαρές έγραψε:

Άλγεβρα Τριγωνομετρία Κορμού Β Λυκείου 1979

   

Ασυνήθιστο αλλά έγραψε Στερεομετρία. 
 

                                                                       [πρόλογος από Σπύρο Ζερβό]

 



¨Όποιος έχει τον χρόνο και την διάθεση να σκανάρει οποιοδήποτε εξαντλημένο βιβλίο Μαθηματικών γενικότερα, με την πρόθεση να ανέβει δημόσια για να διασωθεί και να το βρίσκουν όλοι ας  επικοινωνήσει μαζί μου στο parmenides51 παπάκι gmail.com .

2 σχόλια:

  1. Είχα την τύχη να τον έχω καθηγητή όταν έδινα πανελλήνιες εξετάσεις. Πραγματικά ξεχωριστός δάσκαλος και άνθρωπος. Θυμάμαι ιδιαίτερα τις "Συναρτήσεις" του. Αυτό που κάνετε είναι πραγματικά ανεκτίμητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντας σήμερα Πτυχιούχος Μαθηματικός και κάτοχος Μεταπτυχιακών τίτλων, ασχολούμενος πλέον στο χώρο του Management, θέλω να σας ενημερώσω οτι είχα την τύχη να τον έχω Καθηγητή μου πριν 40 χρόνια, και να έχω την τιμή/θράσος να κάνω μαθηματικές διορθώσεις (του είχε κάνει μεγαλη εντύπωση, αλλά προς τιμή του, όντας ΔΑΣΚΑΛΟΣ, παραδέχθηκε οτι υπήρχαν λάθη) στις ασκήσεις του βιβλίου του, "Συναρτήσεις". (Τότε τα βιβλία ήταν ανατυπώσεις χειρογράφων, για όσους θυμούνται...) Ηταν στο Φροντιστήριο του αείμνηστου Αλκη Λεβέτα, Καθηγητή και Ανθρώπου, που εικάζω οτι ήταν ο πατέρας σας κ. Λεβέτα, στη Λειβαδιά, τον οποίο είχα επίσης καθηγητή μου, στη Φυσική αλλά και στα Μαθηματικά. Και οι δυό τους ήταν εξαιρετικοί Δάσκαλοι και μας βοήθησαν, πιστεύω, για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και επιστήμονες. Μετά τιμής. Στεφανάτος Στυλιανός (Απόφοιτος Α' Λυκείου Λειβαδιάς 1983)

    ΑπάντησηΔιαγραφή